Стегнат корем 3 упражнения с фитнес топка Мускулна масаНай-добрите упражнения за стегнато женско дупе.Тренировъчна програма и хранителен режим за МОЕТО тялISO 100 - Изолат протейн №1 отново и за 2015г.Протеините увеличават чистата мускулна маса!Безплатно посещение на Фитнес и SPA от mutant.bgОще отстъпки с Mutant Club Карта!Най-бързият начин да натрупате мускули през лятотоПротеинов шейк за след тренировка 8 вегетариански храни, за покачване на качествена мускМитове и факти за КреатинаТоп добавки за бързо топене на мазниниКои хранителни добавки предпазват мускулитеОсновни хранителни добавки за обем и силаТравми при трениране - как да ги избегнемКак да ускорим метаболизма си Л-карнитинът – полезен или вреден за Вашето здравеСъвети след тренировкаТоп 10 хранителни добавки за лятотоКак да предпазим мускулите по време на отслабване?Хранителни добавки при кардио упражнения7 лесни стъпки по пътя към мечтаната фигураMutant.bg с нова визия!

ХАРЕСАЙТЕ НИ


Хранителни добавки при кардио упражненияХранителни добавки при кардио упражнения

Кои хранителни добавки са подходящи

при кардио упражнения.


Преди тренировката – 30-60 мин:

Кофеин и Ацетил Л-Карнитин – Уверери се, че си си набавил 200-300 мг кофеин и 1-2 гр Ацетил Л-Карнитин. Установено е, че кофеинът е способен да спести на гликогена ролята на източник на енергия, а именно – той мобилизира съхранените в мастните клетки мазнини, които след това се използват за енергия на мястото на гликогена.
Друга роля на кофеина е да редуцира мускулните болки по време на тренировка, което практически означава, че можеш да тренираш по-здраво за по-дълго. Две или три чашки нормално кафе са добре, но суплементната форма като дехидрираният кофеин например е още по-добър вариант.

Ацетил Л-Карнитинът е подобна на аминокиселините добавка, която съдейства за транспортирането на мазнините до клетъчните митохондрии, където те се изгарят за енергийно ‘гориво’. Приемането й заедно с кофеин е перфектната комбинация, тъй като кофеинът съдейства за освобождаването на мазнини от мастните клетки, а карнитинът им помага да стигнат до правилното място, където да бъдат използвани за енергия.

 

Непосредствено преди тренировката:

Смесени аминокиселини - 6-10 гр.  Ако твоята основна цел е загуба на мазнини.Карбохидрати - за по-голяма продължителност на тренировката, ако издръжливостта е от значение. Научно изследване в Япония показва, че когато трениращите приемат комбинация от аминокиселини – доставяща всички 9 незаменими и повечето от другите аминокиселини – преди сесия с каране на колело, те изгарят значително повече телесни мазнини по време на упражнението отколкото, ако само пият вода. Също така когато тренират след прием на микса от аминокиселини, интензитетът и активността по време на тренировката са били значително по-лесно постижими. Снабдяването на тялото с всички необходими за мускулния растеж аминокиселини ще помогне и за предпазване на мускулната тъкан от разграждане с цел използване на съдържащите се в нея аминокиселини за набавянето на енергия.

След кардио тренировка: до 60мин.

Суроватъчен протеин - 20-40 гр за възстановяване на изтощените мускулни влакна. Бързо усвояващи се въглехидрати - 40-80 гр и 5 гр креатин е от съществено значение за максималното възстановяване на мускулните влакна.

Суроватъчният протеин осигурява градивните елементи за възстановяването на влакната, простите въглехидрати попълват изчерпаните нива на гликогена в мускулите, а креатинът съдейства за възстановяване на креатиновите нива в мускулните клетки. Ако правиш своите кардио упражнения в отделни дни от тези, в които вдигаш тежести, това ще е още един подходящ момент за набавяне на креатин, защото мускулните клетки са в съвършена готовност да си го набавят.

 
 

Марките с които работим