Стегнат корем 3 упражнения с фитнес топка Мускулна масаНай-добрите упражнения за стегнато женско дупе.Тренировъчна програма и хранителен режим за МОЕТО тялISO 100 - Изолат протейн №1 отново и за 2015г.Протеините увеличават чистата мускулна маса!Безплатно посещение на Фитнес и SPA от mutant.bgОще отстъпки с Mutant Club Карта!Най-бързият начин да натрупате мускули през лятотоПротеинов шейк за след тренировка 8 вегетариански храни, за покачване на качествена мускМитове и факти за КреатинаТоп добавки за бързо топене на мазниниКои хранителни добавки предпазват мускулитеОсновни хранителни добавки за обем и силаТравми при трениране - как да ги избегнемКак да ускорим метаболизма си Л-карнитинът – полезен или вреден за Вашето здравеСъвети след тренировкаТоп 10 хранителни добавки за лятотоКак да предпазим мускулите по време на отслабване?Хранителни добавки при кардио упражнения7 лесни стъпки по пътя към мечтаната фигураMutant.bg с нова визия!

ХАРЕСАЙТЕ НИ


Кои хранителни добавки предпазват мускулитеКои хранителни добавки предпазват мускулите


Кои хранителни добавки предпазват мускулите от разпад

Докато се страем да изчистим тялото си от натрупаните мазнини, правим диети и увеличаваме кардио упражненията може да не запазим мускулите си, а дори да ги доведем до разпад. За да изградим мускулна маса и да предпазим мускулите си от катаболни процеси трябва да си помогнем и с подходящите хранителни добавки.

Ето няколко, с които да започнем:

Аминокиселини  -  Верижно разклонени аминокиселини (BCAA) –  те са част от групата на незаменимите аминокиселини, които тялото не може да си синтезира само, а задължително трябва да получи отвън с храната – посредством протеин с животински произход.

Аминокиселините са енергииния ни резерв – те дават необходимата за тялото енергия по време на тренировка. В противен случай то си я набавя от мазнините и от мускулите. Ако приемате допълнително BCAA, мускулите Ви ще бъдат пощадени и на тяхно място в употреба ще влязат BCAA, които сте приели.

Ползите от аминокиселините са много, но може да се обобщи, че те са най-важната добавка, която ще предпази мускулите от разпад и значително подобрява възстановяването и протеиновия синтез. Това важи независимо дали сте в период на изчистване или на качване на мускулна маса.

Глутамин – тази аминокиселина представлява 50% от всички аминокиселини в тялото ни - най-важната.

Глутаминът подхранва имунната система, което го прави изключително необходим при тежки тренировки или нискокалорични диети. Друга важна роля на тази аминокиселина е това, че повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм. Не на последно място е и функцията на Глутамина да неутрализара амоняка, който се образува при дълги и интензивни тренировки. Амонякът е пагубен за възстановяването и растежа на мускулите.

Да не си поставявяме невъзможни цели и да не се надценяваме. Да се съобразим със собственото си тяло и метаболизъм. Това е важно, защото ако не се възстановяваме достатъчно след тренировка, може да не постигаме никакъв напредък по отношение на мускулна маса и резултати. „За разлика от силовите спортове, в които трябва да се тренира повече и по-тежко /с по-висок интензитет/натоварване/, то в културизма определено тонажът за единица време - не е от ключово значение. „Б. Йорданов - Балкански шампион по културизъм през 2007-ма година. Тук не говорим за професионални културисти и напреднали фитнес модели, които са стигнали много високи нива на възстановяване, а именно за хора, намиращи се в началото на своя път.“

Важно е да следваме нуждите и спецификите на нашето собствено тяло и да се съобразяваме с праговете на натоварване и време за възстановяване.

За да помогнете на тялото си и да предпазите мускулите си от разпад, разгледайте продуктите на mutant.bg в категорията Аминокиселини и се възползвайте от промоциите. Ще намерите висококачествени хранителни добавки, с доказани свойства, необходими за запазването на мускулите на тялото и повишаването на ефективността на Вашите тренировки.

 
 

Марките с които работим