Стегнат корем 3 упражнения с фитнес топка Мускулна масаНай-добрите упражнения за стегнато женско дупе.Тренировъчна програма и хранителен режим за МОЕТО тялISO 100 - Изолат протейн №1 отново и за 2015г.Протеините увеличават чистата мускулна маса!Безплатно посещение на Фитнес и SPA от mutant.bgОще отстъпки с Mutant Club Карта!Най-бързият начин да натрупате мускули през лятотоПротеинов шейк за след тренировка 8 вегетариански храни, за покачване на качествена мускМитове и факти за КреатинаТоп добавки за бързо топене на мазниниКои хранителни добавки предпазват мускулитеОсновни хранителни добавки за обем и силаТравми при трениране - как да ги избегнемКак да ускорим метаболизма си Л-карнитинът – полезен или вреден за Вашето здравеСъвети след тренировкаТоп 10 хранителни добавки за лятотоКак да предпазим мускулите по време на отслабване?Хранителни добавки при кардио упражнения7 лесни стъпки по пътя към мечтаната фигураMutant.bg с нова визия!

ХАРЕСАЙТЕ НИ


Травми при трениране - как да ги избегнемТравми при трениране - как да ги избегнем

 

Травмите по време на тренировка са често срещан проблем във фитнес залите. Ако мислим за безопасността си, ще си спестим много неприятности и загубено време за възстановяване. Ето няколко съвета за това, как да избегнем травмите по време на тренировка в залата.

1.      БЕЗОПАСНОСТ ПРЕДИ ВСИЧКО

Контузиите не само ще те държат извън залата, но и ще попречат на по-интензивните тренировки след възстановяване. Травмите, получени по време на тренировка, не са резултат само на лошо изпълнение на мъртва тяга, а на невнимание и неправилно използване на оборудването.

Бягащите пътеки, например, причиняват повече травми, отколкото всяка друга машина в залата. Хората могат да паднат, да се подхлъзнат и дори да наранят пръстите си. Значителен брой контузии се случват, когато хората са ударени или затиснати от тежести или от други трениращи. Колкото до нараняванията, получени по време на силови тренировки, изследванията сочат, че навяхванията и разтягането съставляват приблизително 46 %от общия брой контузии. Получените при използване на свободни тежести са повече от 90%.

Прекарвай по-малко време в налагане на контузеното място с лед и повече време в залата. За целта е необходимо просто да спазваш тези осем прости съвети, които ще помогнат да държиш настрана най-често получаваните в залата травми. Ще се научиш как да се пазиш, да следиш за безопасността и на останалите, докато се радваш на по-добри резултати с по-малко пропуснати тренировъчни дни.

2.      НАМЕРИ СИ ТРЕНИРОВЪЧЕН ПАРТНЬОР

Когато вдигаш от лег, винаги го прави с тренировъчен партньор. Ако не може да намериш подходящ, вдигай в стойката и използвай ограничители до височина, която ти позволява да се плъзнеш встрани.

Когато клякаш, поставяй ограничителите на височина малко под най-ниската точка на лоста. По този начин ако откриеш, че не можеш да управляваш тежестта, ще седнеш и ще оставиш лоста върху тях. Освен това, винаги затягай добре дисковете при клек, за да не се плъзнат от лоста и да се случи неприятност.

3.      БЪДИ КОНЦЕНТРИРАН, КОГАТО ПРАВИШ КАРДИО

Въпреки че кардиото е перфектен момент да се отпуснеш, да погледаш телевизия, да слушаш музика, дори да почетеш списание, необходимо е да запазиш концентрацията си. Ако се разсееш прекалено много, може да паднеш. И не забравяй- изключи машината или натисни бутона за пауза, когато се наложи да се наклониш, за да вдигнеш нещо изпуснато.

4.      СЪЗДАЙ СИ ГРАНИЦИ

Независимо дали пращаш sms или сменяш песните на смартфона си, всяко едно от тези действия може да бъде изключително разсейващо, когато ходиш.

Остави хавлията, сака, бутилката с вода на земята, за да обозначиш своята тренировъчната зона или си намери някой ъгъл в залата. Избягвай трениране в зали с голям трафик.

5.      ВНИМАВАЙ С ТЕЖЕСТИТЕ

Много хора чупят ръце или нараняват пръстите си, когато поставят дъмбели или дискове обратно по местата им.

Неправилно поставените тежести могат също да паднат и да счупят някой пръст или крак. Когато поставяш дискове обратно на стойката, никога не ги трупай по края – със сигурност ще паднат.

6.      ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ДРУГИТЕ

Никога не преминавай твърде близо до някой, докато тренира- това е грубо и опасно. Оставяй на всеки достатъчно пространство, когато минаваш или просто изчакай, докато завърши упражнението.

7.      ЗАГРЯВАЙ ЦЯЛОСТНО

Завъртането на няколко кръга с ръце и петминутен джогинг на бягащата пътека преди тежко вдигане от лег е сигурна рецепта за проблеми с рамото. За да предотвратиш разтягане и контузия на мускулите е необходимо цялостно загряване преди тренировката.

8.      ПОДБИРАЙ ПРАВИЛНО УПРАЖНЕНИЯТА

Контузията увеличава вероятността от повторна травма в същата област. Поради тази причина е важно да търсиш упражнения, които действат около мястото на предишната контузия, за да подобриш силата. Ако, например, имаш проблем с раменете, избягвай преси зад врат, вдигане от лег и интензивни движения над главата като обръщане и преси с щанга. В случай на проблеми с коленете, намали до минимум обема на движение в ставите при тръстъри и римска мъртва тяга.

Ще постигнеш добри резултати без болки и нараняване.

 

източник: сп. Мускули и фитнес 
 

Марките с които работим