Магазин за фитнес добавки
0
0.00 лв.

Стегнат корем 3 упражнения с фитнес топка

Коремните мускули се нуждаят от различни упражнения и различно натоварване, за да се стегнат и да получите добри резултати. Големите, меки и удобни фитнес топки са удобен и приятен начин за спорт във фитнеса или у дома.

Ето три упражнения с топка за фитнес, които ефективно ще натоварят вашите коремни мускули, за да постивнете така желания стегнат корем.

Упражнение №1.

Застанете на ръце, краката свийте в коленете и повдигнете назад, като ги поставите на фитнес топката. След това леко плъзнете и изпънете назад краката си като не изпускате топката. Ако правите правилно упражнението, тялото ви трябва да образува права линия от главата до глезените.

След това се върнете в изходно положение и повторете упражнението. Нормално е да усетите напрежение не само в мускулите на корема, но и в тези на бедрата, гърба и ръцете. Правете кратки паузи докато постепенно свикнете.

Упражнение №2.

Легнете по гръб на постелка за гимнастика. Ръцете свийте в лактите и ги поставете на тила. Краката трябва да са свити в коленете, леко повдигнати, а отгоре поставете фитнес топката. Има два варианта на изпълнение на упражнението. Първият е едновременно леко да повдигате торса и краката като се стремите да не изпускате топката. Вторият е краката да бъдат на няколко сантиметра във въздуха, свити, с топката върху тях, а вие да се повдигате леко. За да разберете дали изпълнявате коректно упражнението, обърнете внимание на това дали усещате напрежение в коремните мускули.

Упражнение №3

Седнете на постелка за гимнастика. Ръцете са ваша опора, които трябва да поставите леко назад или встрани. Разкрачете крака и между глезените поставете фитнес топката. След това бавно започнете да вдигате, а след това да спускате обратно краката си (на около 20-30 см от пода). Идеята е да не изпускате топката. Така освен, че тренирате за стегнат корем, стягате и оформяте мускулите на краката.

Вход

Присъедини се

Регистрация

Назад
0